Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Februari 2002 Meer bewoning binnenstad voor meer veiligheid

DEN HELDER - De gemeente Den Helder wil dat leegstaande woningen boven winkelpanden in de binnenstad weer bewoond gaan worden. Hierdoor moet het stadscentrum leefbaarder en veiliger worden.

In samenwerking met de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) hoopt de gemeente winkeliers zover te krijgen dat zij de ruimte boven hun pand, die nu vaak voor opslag wordt gebruikt of leeg staat, als woning gaan benutten. De HOB is er wel voor te porren. Voorzitter R. Koppen zegt desgevraagd: "Het lijkt mij geen slecht plan. Je ziet het ook in andere steden gebeuren. De gemeente Amsterdam is er bijvoorbeeld mee bezig. Bewoning in de binnenstad geeft meer veiligheid, omdat de sociale controle groter wordt, is het idee."

Volgens Koppen zal de gemeente wel moeten bijdragen aan oplossingen voor het direct bereikbaar maken van de bovenwoningen. Om nog meer leven in de binnenstad te krijgen, zijn volgens de voorzitter ingrijpende maatregelen, als het omzetten van winkelpanden naar woonhuizen, nodig. "We hebben in Den Helder te veel winkelruimte en daardoor leegstand. Wij zijn er voorstander van om bepaalde winkels om te zetten in woningen. Ga maar saneren." (Bron: Helderse Courant)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl