Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Juni 2002 Hoge opkomst vaccinatiecampagne Meningokokken C

De opkomst op de vaccinatiedagen tegen de Meningokokkenbacterie C is hoog. Van alle opgeroepen kinderen en jongeren kwam 95% naar de vaccinatielocatie in hun gemeente.

In de eerste campagneweek zijn er ruim 25.000 kinderen en jongeren in 7 gemeenten* in Noord-Holland Noord gevaccineerd. De sfeer op de locaties was goed en er waren geen lange wachttijden. Ook zijn er tot nu toe geen bijwerkingen bij het toedienen van het vaccin geconstateerd.

Uit een schriftelijke enquête, die op de locaties onder de ouders wordt gehouden, blijkt dat de ouders "zeer tevreden tot tevreden" zijn over de wijze waarop de campagne wordt uitgevoerd.

Voor de vaccinatiecampagne is een call-centrum in het leven geroepen. Het call-centrum (op werkdagen bereikbaar van 09.00 - 16.00 uur) is bestemd voor vragen over de oproep en voor vragen die daar mee samen hangen.

Tot nu toe gaan de meeste telefoontjes over het toedienen van het vaccin in combinatie met reeds eerder gegeven vaccinaties (hepatitis-B, DKTP, tetanus etc.). Maar ook worden vragen gesteld over het toedienen van de vaccinatie bij kinderen met koorts. Bij een temperatuur boven de 38.5 wordt geen vaccinatie gegeven.

In principe wordt gevraagd het tijdstip van de oproep aan te houden en alleen met dringende vragen het call-centrum te bellen.

In totaal hebben 80.000 kinderen (geboren op of na 1 juni 1996 en voor 1 juni 2001) en jongeren (geboren voor of op 1 juni 1983 en voor 1 juni 1987) in Noord-Holland Noord (NHN) een oproep ontvangen.

In september worden de kinderen geboren op of na 1 juni 1987 en vóór 1 juni 1996 opgeroepen. De verdeling in twee perioden is noodzakelijk omdat er nu nog niet voldoende vaccin beschikbaar is om alle kinderen te vaccineren. Kinderen tot 14 maanden worden gevaccineerd tegen meningokokken C in het Rijksvaccinatieprogramma.

* gemeenten Harenkarspel, Schagen, Graft De Rijp, Obdam, Venhuizen, Den Helder, Noorder-Koggenland, Medemblik, Castricum, Zijpe, Stede Broec en Wester-Koggenland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl