Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 9 juli 2001 Hogeschool Alkmaar wordt nieuwe participant van het Agrarisch Kennis Centrum Noord-Holland

Begin 2001 hebben een aantal oriënterende gesprekken plaats gevonden tussen Hogeschool Alkmaar en het AKC Noord-Holland. Doel van de gesprekken was om nader kennis te maken en om te verkennen of een nauwere samenwerking in de vorm van participatie zinvol en mogelijk is. Het resultaat is dat de Hogeschool Alkmaar volledig gaat participeren in het AKC Noord-Holland. Hogeschool zal zitting nemen in het bestuur van de stichting Agrarisch Kennis Centrum Noord-Holland.

Voor het AKC Noord-Holland betekent de toetreding van Hogeschool Alkmaar een uitbreiding van het AKC met de volgende kennisvelden op HBO niveau:
• Innovatie
• management
• Marketing
• Laboratorium gebruik
• ICT
• Duurzaamheidvraagstukken
• Ruimtelijke ordening -waterbeheer

Voor Hogeschool Alkmaar betekent de participatie in het AKC een directere toegang tot het agrarisch netwerk hetgeen voor een aantal cursussen van groot belang is. Bovendien wil de hogeschool met de participatie in het AKC haar regionale karakter onderstrepen.

Het potentieel van de hogeschool is vooral gelegen in het aanbieden van bestaande, aangepaste en op maat samengestelde cursussen, het inrichten van afstudeervarianten gericht op een specifiek thema, het ter beschikking stellen van laboratorium capaciteit en praktisch onderzoek in de vorm van afstudeeropdrachten bij bedrijven en in termen van toegepast onderzoek als (toekomstige)taakstelling van het HBO. Op het gebied van cursusontwikkeling zijn zeer vele combinaties denkbaar, die samenhangen met de genoemde thema’s. Omdat de agricultuur in de kern van het vak ver ontwikkeld is, mag verwacht worden dat daarnaast behoefte bestaat aan een hogere graad van beheersing en aansturing van niet tot de kern te rekenen processen (upgrading). Hierbij is onder meer gezocht naar kennis en kunde, die de grens tussen technologie en economie overschrijden.

Nadere informatie:
AKC Noord-Holland: R.J. van Mechelen (0228 – 567 492)
Hogeschool Alkmaar: C.E.J. van Meurs (072 – 518 36 64)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl