Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 juli 2000 Uitzendwerk wordt vaker omgezet in vaste baan

AMSTERDAM - Het aantal zendkrachten dat een vaste baan vindt, neemt toe: van 33% in 1998 tot 36% in 1999. Omgerekend gaat het om 300.000 banen. De helft daarvan komt voor rekening van bedrijven die de uitzendkrachten eerder inhuurden, met name in de sectoren handel, horeca en industrie. Dat blijkt uit onderzoek van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Niet meegenomen in het onderzoek zijn uitzendkrachten die door de wet Flexibiliteit en zekerheid in dienst van uitzendbureaus zelf komen. Een woordvoer­der van de ABU stelt dat zo nog eens 15% van de uitzendkrachten een contract voor bepaalde (fase 3) of onbepaalde (fase 4) tijd heeft gekregen.

Het aantal 'bijzondere doelgroepen’ onder de uitzendkrachten neemt af. In 1999 behoorde 10% van de uitzendkrachten tot een etnische bevolkingsgroep; in 1997 was dit nog 13%. Er schrijven zich ook minder arbeidsgehandicapten en werklozen in. Het aantal oudere uitzendkrachten groeit wel. Samen vormen deze vier doelgroepen 25% van de totale uitzendpopulatie. Zij hopen vaker dan ‘gewone’ uitzendkrachten via uitzendwerk een vaste baan te vinden. In de praktijk slagen ze hier juist minder goed in (30% tegenover 36% gemiddeld). Van de vier groepen krijgen ouderen nog het vaakst vast werk boden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen vaker voor langere periodes worden uitgezonden en vaker binnen één sector werken. De uitzendmarkt ontwikkelt zich', aldus de ABU-woordvoerder. 'Uitzendbureaus specialiseren zich steeds vaker in één sector, zoals de metaalindustrie. Daarnaast worden steeds meer diensten aangeboden naast het 'snelle uitzenden', zoals interimen projectmanagement. Ook nemen uitzendbureaus vaker de personeelstaak van bedrijven over, wat tot langdurige detachering leidt.'(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl