Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 juli 2001 Provincie wil optimale veiligheid voor bezoekers van overdekte zweminrichtingen

Uit voorzorg heeft de provincie alle 195 overdekte Noord-Hollandse zweminrichtingen gevraagd haar binnen 10 dagen te berichten of het plafond van hun zweminrichting van hetzelfde materiaal is gemaakt als dat van het ingestorte plafond van een zwembad in Steenwijk. Als dit het geval is, dan dienen de eigenaren binnen deze termijn kenbaar te maken welke maatregelen zij hebben getroffen om instorting te voorkomen.

Het architectenbureau van het zwembad in Steenwijk heeft de provincie meegedeeld dat zij ook in onze provincie betrokken is geweest bij de bouw van tien zwemgelegenheden. De provincie heeft deze baden direct benaderd. Bij twee ervan, te weten het Boerhaavebad in Haarlem en Zwembad "De Slag" in Zaandam, zijn gebreken aan het ophangmechanisme van het plafond geconstateerd en onmiddellijk maatregelen getroffen. Reden voor de provincie om ook de andere zwemgelegenheden aan te schrijven.

Uit onderzoek van TNO is gebleken dat het ongeluk in Steenwijk veroorzaakt is door corrosie aan de roestvast stalen ophangstangen. Voor technisch onderzoek kunnen de zweminrichtingen contact opnemen met TNO Bouw. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl