Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 2002 KvK Alkmaar als eerste aan de slag met ECDL

De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland heeft als eerste kamer in Nederland het Europees Computer Rijbewijs (ECDL) als bedrijfsstandaard ingevoerd. De bedoeling is dat alle werknemers binnen drie jaar het ECDL-diploma op zak hebben.

Het diploma is inmiddels in zo'n 70 landen de standaard als het gaat om basisvaardigheden op de computer. Wie het heeft, toont aan makkelijk en efficiŽnt overweg te kunnen met de meest gebruikte kantoorapplicaties.

Door de grotere vaardigheid van de medewerkers, stijgt de productiviteit en gaat er minder tijd verloren aan het oplossen van veelkomende ICT-problemen. Bovendien vermindert de druk op de helpdesk. Zo wordt 30 tot 50% op hun ICT-kosten bespaard.

Het ECDL bestaat uit zeven modules. Een cursist is in principe vrij in de manier waarop hij of zij zich wil voorbereiden op de module-examens. De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland is gecertificeerd om deze examens af te nemen. De examens worden on line afgenomen. De uitslag is direct na afloop bekend.

Aan de hand van een diagnostische toets wordt bekeken hoe vaardig een medewerker is op de computer Vervolgens wordt een op maat gesneden en efficiŽnt trainingstraject uitgestippeld, dat uiteindelijk kan leiden tot het behalen van het ECDL-diploma Alle examens staan onder auspiciŽn van Stichting ECDL Nederland.

Steeds meer organisaties beschouwen het ECDL als bedrijfsstandaard. Zij volgen daarmee het voorbeeld van internationals als The Bank of England. Volvo en Siemens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de KvK Noordwest-Holland. mevr. Ch. Zeilstra- Spies, communicatiemanager, tel 072-5195795

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl