Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 September 2002 Nationale Brandpreventieweek 4 - 12 oktober

Start actie Schoolontruimings-oefening op basisschool De Schakel Aan het begin van de Nationale Brandpreventieweek 2002 op vrijdag 4 oktober zal de heer J.J. Mastemaker, wethouder onderwijs van Niedorp, op de basisschool De Schakel in Barsingerhorn het startschot geven voor de schoolontruimings-oefening.

De school werd uit een aantal scholen, die zich tussen 1 en 15 september bij de brandweer hadden aangemeld voor deelname aan de oefening, uitgeloot. Dat levert De Schakel het volgende op:

Landelijk startschot

Het startschot in Niedorp volgt precies op het landelijke startschot die wordt gegeven door burgemeester Brouwers van de gemeente Utrecht op een basisschool in zijn stad. Meerdere basisscholen in diverse gemeenten volgen dit voorbeeld, maar..........

Alleen basisschool De Schakel in de gemeente Niedorp zal de ontruimingsactie uitvoeren in het bijzijn van de plaatselijke brandweer. Ook zal de rode tankautospuit niet ontbreken!

Ontruimingsplan

Nederland telt ongeveer 8.000 basisscholen waarvoor de brandweer in gebruiksvergunningen voorschrijft, dat de scholen moeten beschikken over een ontruimingsplan en dat er éénmaal per jaar een ontruimingsoefening moet worden gehouden.

Directeuren van basisscholen - ook die zonder gebruiksvergunning - zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid van hun school. Zo'n ontruimingsplan bevat o.a. informatie over het aantal leerlingen, het alarmnummer van de brandweer, het type gebouw, aantal verdiepingen, de plattegrond met daarop de vluchtwegen en de taakverdeling binnen het co”rdinatieteam.

Extra aandacht

Omdat het schoolontruimingsplan meer is dan alleen het aanzetten van een alarmsignaal, is ervoor gekozen om dit jaar de schoolontruimings-oefening tijdens de Nationale Preventieweek te laten plaatsvinden om meer aandacht te krijgen.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met de commandant brandweer van Niedorp, de heer C. Dekker. Telefoon; 0226-412491/ 06 - 54278509 e-mail; cdekker@niedorp.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl