Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 October 2001 Provincie actief in maritieme bedrijvigheid

Van oudsher heeft Noord-Holland een speciale relatie met water. Rechtstreeks of indirect is water voor velen een broodwinning. In deze sector bieden meer dan 2200 bedrijven werk aan 27.000 personen. De totale omzet bedraagt 6,6 miljard gulden. Een zo belangrijke pijler van onze economie verdient met het programma 'Noord-Holland Maritiem' extra aandacht, vindt de provincie.

Sinds 1997 heeft de provincie in de maritieme sector al meer dan 90 miljoen gulden bijgedragen, op een totaalinvestering van 830 miljoen gulden. Een injectie die Noord-Holland meer dan 3500 directe arbeidsplaatsen heeft opgeleverd. Zwaartepunten liggen in Den Helder, de IJmond en Amsterdam. Zo heeft de Rijkswerf in Den Helder een nieuwe bestemming gekregen als maritiem museum, compleet met faciliteiten voor historische schepen. De Kop van de Haven in IJmuiden is gerenoveerd en heeft nu een aantrekkelijke cruisekade.

Maar ook elders gebeurt het nodige. Op Texel bijvoorbeeld is de haven van Oude Schild uitgebreid en gemoderniseerd. In de Gooi en Vechtstreek hebben de watersport en het watertoerisme een steuntje in de rug gekregen en voor de Kop van Noord-Holland wordt gewerkt aan een 'Staande Mastroute'.

Op het gebied van water heeft Noord-Holland immers een reputatie hoog te houden. RTV Noord-Holland en AT5 besteden dit najaar op de dinsdagavond aandacht aan de maritieme sector van Noord-Holland.

Oude Rijkswerf

In Augustus zijn er opnames gemaakt op ORW door TV Noord Holland. Deze zullen worden uitgezonden in het programma 'Tussen waterwolf en Vakwerk'.
Uitzending van dit programma:

20 October - 17.30 uur, 21.35 uur, 22.40 uur
21 October - 20.22 uur, 23.00 uur

(Bronnen: Prov. NH & Projectbureau ORW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl