Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 October 2002 Onvoldoende steun verhoging bouwleges Texel

Een meerderheid van de gemeenteraad wijst het voorstel van B&W om de bouwleges te verhogen, af. Dat bleek donderdagavond 24 oktober in de raadscommissie Middelen. Vrijwel alle fracties, waaronder ook de drie collegepartijen Texels Belang, CDA en VVD, gaan niet akkoord.

Zij willen eerst een nader onderzoek. Volgens het Texels Verbond van Ondernemers, die tijdens de vergadering mocht inspreken, zijn de bouwleges op Texel nu al veel hoger dan in andere gemeenten. Wethouder Heijne-Dros wil van de raad weten hoe zij het gat in de begroting 2003 nu moet dekken. Concrete voorstellen werden hierover echter niet gedaan. De raad neemt op 12 november een definitief besluit.

Raad wil nog meer terugdraaien

De raadsfracties willen nog meer bezuinigingsvoorstellen van B&W ongedaan maken. Onder andere het schoolzwemmen, jeugdtandverzorging, eigen budget voor dorpscommissies, exploitatiebijdrage historische vereniging en de noodcamping.

Dat bleek donderdagavond 24 oktober in de raadscommissie Middelen. Ook wil de raad het betaald parkeren bij de Bocksberg nog niet invoeren. Alternatieve voorstellen om het gat in de gemeentebegroting 2003 te dekken zijn o.a. verhoging toeristenbelasting, verhoging onroerend zaak belasting en opschorten bestrijding iepziekte. In de raadsvergadering van 12 november valt de definitieve beslissing. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl