Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 November 2001 Gids voor mantelzorgers in de Kop van Noord-Holland

In Nederland wordt naar schatting door 3 miljoen mensen mantelzorg gegeven. Mantelzorg is de zorg die je geeft aan je zieke of hulpbehoevende man, vrouw, vader, moeder, broer, zus, kind of buur. In de meeste gevallen staat hier geen vergoeding tegenover. Vaak duurt een mantelzorgsituatie langere tijd: professionele zorg is soms niet voorhanden of niet toereikend.

Op 10 november vond de 'Dag van de Mantelzorg' plaats.

Ook in de Kop van Noord-Holland is er aandacht voor de positie van de mantelzorger en diens problemen. Op 29 november a.s. vindt de presentatie plaats van de 'Gids voor mantelzorgers in de Kop van Noord-Holland'. Deze wegwijzer bevat praktische informatie die voor de mantelzorger en voor degene voor wie hij/zij zorgt, van belang kan zijn. Er wordt aandacht besteed aan zorg, voorzieningen, ondersteuning door vrijwilligers e.d. Dit wordt aangevuld met relevante adressen in de Kop van Noord-Holland.

De Gids voor mantelzorgers in de Kop van Noord-Holland is gemaakt door het Steunpunt Mantelzorg (van Thuiszorg Beheer), in nauwe samenwerking met de gemeente Den Helder en de GGD Kop van Noord-Holland. Het is de bedoeling dat de gids breed verspreid wordt onder mantelzorgers (oplage 10.000 exemplaren).

Meer informatie : Steunpunt Mantelzorg, tel 0223 - 650127

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl