Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 November 2001 Cameratoezicht Koningstraat verbeterd

De camera's in het uitgaansgebied van Den Helder zijn vervangen. De nieuwe camera's zijn aangesloten op het glasvezelnet, waardoor de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd is. Personen kunnen nu aan de hand van de beelden geïdentificeerd worden. Ook kunnen de nieuwe camera's inzoomen en zwenken, waardoor er een groter gebied in beeld gebracht wordt. Het gebied Oostslootstraat, Koningsplein, Prins Hendriklaan, Koningdwarsstraat en Oostslootstraat wordt nu middels de camera's bewaakt.

De camerabeelden komen binnen bij de politie. Daar worden ze tijdens uitgaansavonden continue bekeken. Dit biedt de politie de mogelijkheid om gerichter politietoezicht in te zetten. De wachtcommandant kan aan de hand van de beelden inschatten wanneer er mogelijk extra politie nodig is. Cameratoezicht is slechts één van de middelen die zijn ingezet om de openbare orde in het uitgaansgebied te handhaven. Andere middelen zijn meer politieagenten op straat, nachtvervoer, meer straatverlichting en de afsluiting van een aantal doorgangen, de zgn. 'vluchtroutes'.

De camerabewaking is aangemeld bij de registratiekamer en is er een privacyprotocol van toepassing. De beelden worden uitsluitend door de politie bekeken en zijn daar niet voor derden toegankelijk. In principe zullen de beelden 24 uur worden bewaard. In overleg met het Openbaar Ministerie kan hier een uitzondering op gemaakt worden. De beelden kunnen bijvoorbeeld nodig zijn in een strafzaak.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl