Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 november 2000 Bollenteelt, natuur en recreatie gaan samen

Anna Paulowna ligt nu nog een open akkerbouwgebied. Straks bloeien daar de bollen en zal een fietspad zich langs de velden slingeren. Duurzame bollenteelt en recreatieve voorzieningen gaan een akkerland van 355 hectare een nieuw aanzien geven. Dat is het doel van de initiatiefnemers van het project Hollands Bloementuin. In dit project hebben bollenkwekers, akkerbouwers en toeristische ondernemers de handen ineengeslagen. De overheid ondersteunt hun plannen. De provincie stimuleert duurzame bollenteelt die extra grond en extra watervoorzieningen vergt. In het project Hollands Bloementuin investeert zij daarom een bedrag van ruim 7,5 miljoen gulden.

Bollenkwekers die nu nog in de natuurlijke omgeving van de binnenduinrand gevestigd zijn, krijgen de gelegenheid hun bedrijf naar de Noordkop te verplaatsen. Voor hen is in Hollands Bloementuin 100 hectare bollengrond gereserveerd. Duurzame bollenteelt vraagt hoogwaardige teeltgrond en schoon water. Aan voorzieningen als extra waterberging en een gescheiden aan- en afvoer van water zal dus veel aandacht worden besteed. De aanleg van rietvelden en van glooiende oevers langs de sloten zullen het landschap verfraaien en het gebied zelfzuiverend maken.

Hollands Bloementuin wordt, naast de provincie, gesteund door het rijk, gemeente Anna Paulowna, Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen en waterschap Hollands Kroon. Zij dragen bij met nog eens een bedrag van 7,2 miljoen gulden. (bron Prov NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl