Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 november 2000 Biologisch boeren in Noord-Holland

Er bestaat een groeiende belangstelling voor biologisch geteeld voedsel.‘Onbespoten’ groente en fruit was vroeger bijvoorbeeld alleen in speciale winkels te koop, nu vind je in haast elke supermarkt een afdeling met biologische producten. Toch werken de meeste land- en tuinbouwbedrijven in Noord-Holland nog steeds volgens het traditionele patroon. Biologisch boeren is een goede zaak, vindt de provincie. Dus bevordert zij de omschakeling naar een biologische teeltwijze en de afzet van biologisch geteelde producten.

Er is geld beschikbaar voor instellingen en organisaties die agrarische bedrijven adviseren of helpen met onderzoek. Zo ontvangt de Stichting Proeftuin Zwaagdijk een bedrag van vijfentwintigduizend gulden. Deze Stichting verricht onderzoek naar de kwaliteit en afzetmogelijkheden van biologisch geteelde witlof. Bejo Zaden in Warmenhuizen krijgt ruim drieënveertigduizend gulden voor een demonstratieproefveld voor biologisch zaaizaad.

En aan de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur is een bijdrage verleend voor onderzoek en ontwikkeling van de biologische bollenteelt. In totaal zal de provincie in 2001 zo’n anderhalf miljoen gulden beschikbaar stellen voor de ontwikkeling en stimulering van de biologische land- en tuinbouw. (bron Prov NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl