Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 November 2001 Gedeputeerde Aranka Goijert treedt terug

Mevrouw Aranka Goijert ziet zich genoodzaakt, op grond van medische adviezen, haar functie als lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland neer te leggen. Wanneer ze aftreedt, in de statenvergadering van 14 januari 2002, beëindigt ze ook haar statenlidmaatschap.
Aranka Goijert, die in Amsterdam woont, is statenlid sinds 1991 en was fractievoorzitter van de CDA-fractie van 1996 tot 1999. In laatstgenoemd jaar trad ze toe tot het college van Gedeputeerde Staten. In GS beheert ze de portefeuilles Openluchtrecreatie, Onderwijs, Personeel en Organisatie, Veelzijdige Arbeidsmarktprojecten en Onderzoek.. Tevens is zij voorzitter van de zes Noord-Hollandse recreatieschappen, van de Stuurgroep Haarlemmermeer Groen en van de Stichting Mainport en Groen. Ook is zij president-commissaris van NV Afvalzorg. Voor Noord-Holland Noord is ze gebiedsgedeputeerde.

Het provinciaal bestuur en de statenfractie van het CDA betreuren het vertrek van de gedeputeerde, maar respecteren haar onvermijdelijke beslissing. In de fractie is met waardering gesproken over het vele werk dat zij in het belang van de Noord-Hollandse bevolking verzet.
De CDA-fractie heeft Hans Schipper uit Hoorn, thans fractievoorzitter, gekozen tot haar opvolger. Hij zal als kandidaat-gedeputeerde worden voorgedragen.
Tot nieuwe fractievoorzitter is gekozen Rinske Kruisinga uit Nederhorst den Berg, thans vice-fractievoorzitter. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl