Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Februari 2003 Symposium Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord

Gedeputeerde Staten (GS) hebben onlangs voor het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord twee realistische toekomstscenario's vastgesteld.

Op maandag 24 februari 2003 zal VVD-gedeputeerde Henry Meijdam deze twee scenario's presenteren tijdens het symposium Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord. Deze twee scenario's worden na de verkiezingen voor Provinciale Staten van 11 maart overhandigd aan het nieuwe college van GS.

Locatie: Theater De Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar

Hoe zien de twee scenarios van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord eruit? De nieuwe beeldbrochure "Ruimte Geven, Ruimte Sparen; Twee realistische scenario's voor het ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord" is hier te bekijken. Bijgevoegd is verder een schematische vergelijking de twee realistische scenario's.

Toelichting op twee scenario's

Eind vorig jaar zijn tijdens drie regionale informatieavonden in Noord-Holland Noord zoveel mogelijk burgers en andere belanghebbenden betrokken bij de uitwerking van de verschillende scenario's voor de toekomstige ruimtelijke inrichtring van Noord-Holand Noord. De resultaten van de discussies in de regio hebben veel bruikbare informatie opgeleverd.

De eerste stroming van reacties uit de regio streeft er naar om kansen die het zuiden van de provincie biedt te pakken en mee te liften op de economische motor die daar op volle toeren draait. Er wordt meer vanuit stedelijke wensen gedacht en beredeneerd. Hierin is de relatie met het zuiden op het gebied van infrastructuur belangrijk, maar ook op het gebied van economie en ruimte voor (zuidelijke) woonwensen. Landbouw speelt hierin een iets bescheidener rol, waarbij andere vormen van economie juist meer invloed hebben. Dit toekomstscenario heet 'Ruimte geven' omdat er meer ruimte gegeven wordt voor stedelijke en economische functies anders dan landbouw.

De tweede stroming richt zich vooral op de eigen krachten en dynamiek van de regio waarbij de openheid van het landschap en haar cultuur bovenaan staan. In dit scenario is nadrukkelijk een belangrijke rol voor de landbouwsector weggelegd in de regionale economie. De landbouw kan de openheid van de ruimte waarborgen. Ontwikkelingen vinden geconcentreerd plaats. Dit toekomstscenario heet 'Ruimte sparen' omdat hierin behoudend met het gebruik van de ruimte wordt omgesprongen.

De provincie Noord-Holland streeft uiteindelijk naar een realistisch ontwikkelingsbeeld dat in de nieuwe collegeperiode kan rekenen op draagvlak in de regio zowel bij bedrijfsleven, burgers als bij de (lokale) maatschappelijke organisaties.

Programma

In het licht van de provinciale verkiezingen op 11 maart 2003 wordt de avond afgesloten met een politiek debat rond de thema's die de ruimte bepalen in Noord-Holland Noord. Het debat zal gevoerd worden aan de hand van stellingen die mede ook door de mensen in de zaal wordt bepaald. Afsluitend wordt na iedere stelling gestemd. Aan het debat nemen deel de volgende partijen deel: VVD (Henry Meijdam), CDA (Ben Hakvoort), D'66 (Gerard Le Belle), PvdA (Peter Vissers) en GroenLinks (Bart Heller). (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl