Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Maart 2003 Feiten en cijfers over zorg op provinciale website

Hoeveel ouderen in Noord-Holland wachten op een plaats in een verpleeghuis? Hoe zijn de psychiatrische voorzieningen verspreid over de regio's? Hoeveel dementerenden zullen er de komende jaren bij komen in Gooi- en Vechtstreek? Het antwoord op dergelijke vragen is vanaf nu te vinden op deze website. Onder 'beleidsinformatie' over 'zorg en sociaal beleid' zit een doorklikmogelijheid naar het Regionaal Informatiesysteem Zorg (RIZ) van de provincie.

De zorg voor ouderen, gehandicapten en psychiatrische patienten heeft een overwegend regionale insteek. PatiŽntenorganisaties, regiocommissies in de zorg, GGD's en regionale indicatieorganen hebben daarom behoefte aan regionale gegevens over de zorg. Daar is soms moeilijk aan te komen. Landelijke gegevens zijn doorgaans wel beschikbaar, maar op regionaal niveau is veel minder voorhanden. De provincie Noord-Holland wilde enkele jaren geleden in die leemte voorzien en heeft samen met de provincie Zuid Holland en een externe beheerder het regionaal informatiesysteem voor de zorg (RIZ) opgezet. De meest gevraagde informatie uit het oorspronkelijke RIZ is nu via internet voor iedereen toegankelijk (www.riz-nh.nl).

De internetversie is uiterst gebruiksvriendelijk. Men kan zoeken op trefwoord of in de rubrieken 'zorg' 'gezondheid' of 'demografie'. Bij aanklikken verschijnen de gegevens in de vorm van een tabel, grafiek of landkaart. De site is nog volop in ontwikkeling en draait tot juli op proef. Afhankelijk van de behoefte wordt de informatie voortdurend aangevuld. De site wordt beheerd door het Tympaan instituut in Voorburg.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan bestaat de mogelijkheid uw vraag te laten beantwoorden. In de meeste gevallen wordt u dan doorverwezen naar de beheerder van het RIZ. Voor het verstrekken van informatie kan een vergoeding worden gevraagd. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl