Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 05 Januari 2004 MKB-Noordwest Holland - provincie moet samenwerkende gemeenten belonen

Met ingang van volgend jaar zullen gemeenten meer zeggenschap krijgen over de inrichting van de ruimte. MKB-Noordwest Holland, de belangenorganisatie voor de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, wil in verband hiermee dat de provincie Noord-Holland m.i.v. 2004 de onderlinge samenwerking tussen de gemeenten actief gaat stimuleren via een beloning. †Daartoe dient de provincie een stimuleringsfonds in het leven te roepen.

Gemeenten die intensief samenwerken ontvangen als beloning uit dit fonds een premie. Gemeenten die niet of nauwelijks samenwerken zouden die premie niet ontvangen. Bovendien zou de provincie met ingang van 2004 sneller gebruik moeten maken van haar aanwijzingsbevoegdheid in geval een gemeente 'dwarsligt' (bijvoorbeeld bij de aanleg van een weg).

Ondernemers in de regio Noordwest Holland ondervinden nog te vaak de nadelige gevolgen van een gebrekkige samenwerking tussen gemeenten, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van plannen voor wegen, bedrijventerreinen en winkelvoorzieningen.

Met ingang van 2004 zullen de gemeenten - meer dan voorheen - moeten gaan samenwerken.†

Voor meer informatie : drs. Harald van Persten, secretaris MKB-Noordwest Holland, tel. 020-4486720 (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl