Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 Maart 2004 Schapenboet mogelijk als trouwlocatie

Mogelijk kan op Texel straks worden getrouwd in een schapenboet. Het college heeft voorgesteld om een boet in De Nederlanden nabij De Koog aan te wijzen als alternatieve trouwlocatie. Het definitieve besluit moet nog door de gemeenteraad worden genomen. Met deze aanwijzing spelen B&W in op de wens van toekomstige bruidsparen om elkaar in een typisch Texelse omgeving het ja-woord te geven.

Schapenboeten zijn zeer karakteristiek voor het eiland. Bovendien staat de nu aangewezen boet, eigendom van Staatsbosbeheer, in de directe nabijheid van bos, duin en strand. Het onderkomen biedt plaats aan 50 gasten. Texel heeft reeds vier trouwlocaties. Naast het gemeentehuis zijn dat molen De Traanroeier, de Oudheidkamer en de Doopsgezinde kerk in Oosterend.

Niet alleen Texelaars, maar ook veel stelletjes van 'de overkant' kiezen het eiland uit voor 'de dag van hun dromen'. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl