Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 Juli 2004 Centrum voor Werk en Inkomen beslist over plaatsing sociale werkvoorziening

Vanaf 1 januari 2005 beslist het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) of mensen in aanmerking komen voor een plaats in de sociale werkvoorziening. Op dit moment doet de gemeente dit. Hierdoor komt er naar verwachting meer eenheid in de criteria voor een plaats in de sociale werkvoorziening, omdat het CWI landelijk wordt aangestuurd. Daarnaast kan het CWI direct steun bieden bij het vinden van regulier werk als mensen zonder de sociale werkvoorziening aan het werk kunnen. Ook past deze nieuwe taak goed bij de overige taken die het CWI vervult en gaat vervullen. Gemeenten blijven ervoor verantwoordelijk dat mensen een plek vinden in de sociale werkvoorziening.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wijziging van de Wet sociale werkvoorziening en de Wet structuur uitvoering werk en inkomen van staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin dit wordt geregeld. In de sociale werkvoorziening werken mensen die door een geestelijke of lichamelijke handicap geen zelfstandige plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

Een ander voordeel is dat het CWI zich een onafhankelijker oordeel kan vormen dan gemeenten. Door de nieuwe manier van financieren van de Wet werk en bijstand hebben gemeenten er sinds dit jaar meer financieel belang bij om mensen met een uitkering aan het werk te helpen. Hierdoor kunnen gemeenten ertoe neigen mensen die lastig aan de slag komen een plek te geven in de sociale werkvoorziening, terwijl ze daar eigenlijk niet thuishoren. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl