Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 05 Oktober 2004 Schouw 2004 start maandag 18 oktober

PURMEREND - De schouwmeesters van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier trekken vanaf maandag 18 oktober weer door het hele gebied. Zij controleren dan onder andere of waterplanten zijn verwijderd en of de sloten op de juiste breedte en diepte zijn gebracht. Het onderhoud van de sloten is van groot belang voor een goede aan- en afvoer van het water. Hierdoor kan bij neerslag of droogte het juiste waterpeil in de sloten worden gehandhaafd.

Schouwprocedure aanzienlijk veranderd

Om de uitvoering van de schouw doelmatiger te kunnen verrichten heeft het hoogheemraadschap besloten de schouwprocedure in te korten. In het verleden werd na de eerste controle bij het niet nakomen van de onderhoudsplicht een herinnering gestuurd en na de hercontrole een bestuursdwangaanschrijving. Vanaf dit jaar krijgt de onderhoudsplichtige wanneer het onderhoud niet is uitgevoerd, na de eerste controle direct een bestuursdwangaanschrijving.

In deze aanschrijving staat dat de onderhoudsplichtige nog drie weken de tijd krijgt om aan de onderhoudsplicht te voldoen. Wanneer bij hercontrole blijkt dat het onderhoud dan nog niet is verricht, worden de werkzaamheden door het hoogheemraadschap op kosten van de eigenaar uitgevoerd.

Onderhoudsplicht

Als sloten of gedeelten ervan niet door het hoogheemraadschap of anderen worden onderhouden zijn de eigenaren van de percelen verplicht het onderhoud van de sloten vóór de schouwdatum uit te voeren. De eigenaren moeten de sloten onderhouden over de helft van de sloot die grenst aan het perceel. Dit alles is Keur en Leggers van de voormalige waterschappen. Wanneer het perceel aan een hoofdwaterloop ligt hoeft de eigenaar alleen de slootkant en in sommige gevallen de eerste meter in de sloot te onderhouden, de rest doet het hoogheemraadschap. Medewerkers van het hoogheemraadschap kunnen vertellen of een perceel aan een hoofdwaterloop of een gewone waterloop ligt.

Voor het juiste onderhoud is nodig:

Informatie

Voor nadere informatie kunnen inwoners op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur contact opnemen met één van de co”rdinatoren:

District West en Noord-Oost: dhr. A. Hendriks (072-5414725) of per e-mail: a.hendriks@hhnk.nl

District Zuid-Oost: dhr. P. Brouwer (0299-391035) of per e-mail: p.brouwer@hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl