Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 Oktober 2004 Goedkeuring fusieplan LTO Noord

Op vrijdag 8 oktober hebben de besturen van de land- en tuinbouworganisaties GLTO, NLTO en WLTO het plan om per 1 januari 2005 te fuseren tot LTO Noord goedgekeurd. Daarmee is een belangrijke stap gezet op weg naar een krachtige LTO-organisatie die de belangen behartigt van de agrarische ondernemers in de 9 provincies boven de grote rivieren. Het fusieplan wordt op 15 november aanstaande voorgelegd aan de ledenraden van de drie verenigingen. Zij beslissen dan of de voorgenomen fusie doorgaat.

LTO Noord gaat de belangen vertegenwoordigen van 30.000 ondernemers in de agrarische sector. Deze krachtenbundeling is nodig voor het optimaliseren van de randvoorwaarden om te ondernemen en perspectief voor bedrijfsontwikkeling. Een concurrerende land- en tuinbouw heeft ruimte nodig om te ondernemen om blijvend een belangrijke bijdrage te leveren aan de economie, aan de exportposi-tie en om te voorzien in een redelijke inkomensvorming voor de ondernemers in de land- en tuinbouw.

Met de krachtenbundeling in LTO Noord wordt een aantal belangrijke keuzes gemaakt voor de inrichting van de agrarische belangenbehartiging. LTO Noord behartigt de belangen van agrarische ondernemers bij politiek en samenleving. Daarnaast zal de belangenorganisatie haar aandacht richten op de positie van de ondernemers in de markt door het initiŽren van innovatieve projecten met en voor leden. Binnen de vereniging LTO Noord wordt meer ruimte geboden aan de sec-toren en aan de provinciale besturen voor de profilering van de specifieke secto-rale of provinciale belangenbehartiging. Daarmee wordt bij de inrichting van de organisatie onderkend dat boeren en tuinders enerzijds een gezamenlijk belang hebben, maar tegelijkertijd specifieke deelbelangen.

De commerciŽle activiteiten van de LTO-organisaties op het terrein van Verzekeringen, Vastgoed en Makelaardij, Projecten en Advies worden in zelfstandige BV's ondergebracht. Voor Advies wordt gezocht naar een strategische partner in de markt. Tegelijkertijd blijven de betaalde diensten een belangrijk onderdeel van de ledenservice vormen.

LTO Noord vindt het van belang voor de gehele agrarische sector dat de belangen op landelijk niveau en in Brussel goed worden behartigd. Daarvoor wordt blijvend samengewerkt in het verband van LTO Nederland. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl