Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 November 2004 Verruiming termijn voor pensioenoverdracht bij accepteren nieuwe baan

Iemand die van baan verandert, krijgt voortaan zes maanden (voorheen was dat twee maanden) de tijd om te beslissen of hij zijn pensioenaanspraken over wil dragen naar de pensioenregeling van zijn nieuwe werkgever. Tegelijkertijd wordt de periode die de pensioenuitvoerder van de vorige werkgever heeft om de waarde daadwerkelijk over te dragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder ingekort van drie maanden naar een week.

Dit staat in het Besluit reken- en procedureregels waardeoverdracht waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het kabinet volgt hiermee een van de aanbevelingen uit het rapport van de Stichting van de Arbeid, getiteld Evaluatie Waardeoverdracht Pensioenen. In het rapport wordt onder andere geconcludeerd dat de beslissingstermijn van twee maanden voor de werknemer te kort is en de termijn voor overdracht door de pensioenuitvoerder te lang. Zowel de oude als de nieuwe werkgever is verplicht informatie over het recht op waardeoverdracht te verschaffen aan vertrekkende en komende werknemers.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor adviesaan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordtopenbaar bij publicatie in het Staatsblad. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl