Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 November 2004 Bewoners verzorgingshuis Kapellehof genieten van zeeverse vis

De bewoners van het verzorginghuis Kapellehof hebben maandagmiddag genoten van een maaltijd met zeeverse vis. De zeeverse vis, bestaande uit schar en wijting is hen gratis aangeboden door de zeeverse vismarkt Wieringen. Voor de bewoners was dit weer eens ouderwets proeven van topkwaliteit vis van eigen Wieringer bodem.

De vis werd belangeloos gebakken door vrijwilliger Rob Wint van de vismarkt. Naast het vis fileren, blijkt dat hij ook uitstekend in de keuken uit de voeten kan. De bewoners van het Kapellehof zijn voor het grootste gedeelte Wieringers, waaronder vele oud vissers en vissersvrouwen.

Diverse bewoners maken nog dagelijks hun rondje over de haven, en bezoeken met veel plezier de vismarkt op zaterdag. In het verzorginghuis wordt veel gepraat over de vismarkt, die in het zomerseizoen een ware opleving van het dorp Den Oever veroorzaakte.

In navolging van deze opleving, worden er momenteel enkele initiatieven uitgewerkt om de haven van Den Oever voor de consument nog aantrekkelijker te maken.

De vismarkt is blij met deze plannen omdat deze de aantrekkelijkheid van Den Oever, en ook het hele eiland Wieringen versterken. Deze plannen sluiten aan bij de visie van de vismarkt, die dit jaar mogelijk werd gemaakt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, Leader+, Kop & Munt, Provincie Noord Holland en de gemeente Wieringen.

De zeeverse vismarkt Wieringen is voornemens om in de toekomst meer activiteiten voor het goede doel te organiseren. Mocht u belangstelling hebben voor een soort gelijke activiteit dan kunt u contact opnemen via 06-51665433.

De zeeverse-vismarkt vindt op zaterdagen plaats in het (witte) gebouw van de visafslag, op kade van de Noorderhaven van Den Oever. Openingstijden van 09:00-13:00 uur. Informatie: www.versevis.nl, 06-51665433.

De Verse Vismarkt Wieringen wordt dit jaar mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord Holland, projectbureau Leader+, regionaal economisch stimuleringsprogramma Kop & Munt, en de gemeente Wieringen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl