Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 December 2004 Den Helder blij; alle NH 90 helikopters komen op De Kooy

Alle fracties in de Tweede Kamer, met uitzondering van de fractie LPF, hebben dinsdag 7 december voor de motie Van Baalen gestemd. In deze motie wordt minister Kamp van Defensie verzocht om de gehele NH-90 helikoptervloot op marinevliegkamp De Kooy in Den Helder te stationeren en in onderhoud te geven. Minister Kamp is van plan 12 helikopters in Den Helder te plaatsen en 8 op Gilze Rijen.

Concentratie van alle helikopters op De Kooy is logisch om operationele, bedrijfsmatige en regionaal-economische redenen. De motie Van Baalen is mede ingegeven door de motie Bakker c.s. waarin al eerder werd gevraagd om compensatie voor Den Helder voor de voorgenomen bezuinigingen bij defensie. Het stationeren van alle NH 90 helikopters op vliegkamp De Kooy en het bijbehorende onderhoud is een enorme impuls voor de werkgelegenheid in Den Helder en de Kop van Noord-Holland.

In de motie Van Baalen wordt voor de stationering van alle helikopters op De Kooy gekozen met als enige voorwaarde dat aangetoond moet worden dat de uitvoering van deze motie goedkoper is dan het voorstel van de minister.

De gemeente Den Helder heeft samen met de provincie de afgelopen tijd gelobbyd in Den Haag voor de concentratie van de helikopters in Den Helder. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl