Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 Januari 2005 Langere WW-uitkering voor ex-WAO`ers die scholing volgen

WAO ers die als gevolg van de eenmalige herbeoordelingsoperatie (vanaf 1 oktober 2004) geheel of gedeeltelijk in de WW komen, krijgen als ze scholing volgen tot het einde van die opleiding recht op een WW-uitkering.

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit in de Eerste Kamer gezegd tijdens de behandeling van de Wet vereenvoudiging van een aantal socialeverzekeringswetten. Als gevolg van deze wet verdwijnt de mogelijkheid om de WW-uitkering bij scholing te verlengen voor arbeidsgehandicapten. De minister wil voor WAO ers die door de herbeoordelingsoperatie in de WW komen een uitzondering maken.

Voorwaarde voor de verlenging van de WW-uitkering is wel dat de scholing noodzakelijk is voor het vinden van werk. Bovendien moet de opleiding zo snel mogelijk van start gaan, zodat de verlenging van de uitkering zo beperkt mogelijk blijft.

Op 1 oktober 2004 is de herbeoordelingsoperatie van arbeidsongeschikten gestart. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) bekijkt op basis van nieuwe criteria wat iemand met beperkingen door ziekte of handicap wel kan. Dat bepaalt dan de hoogte van de uitkering. Voor deze nieuwe beoordeling worden de komende tweeeneenhalf jaar alle arbeidsongeschikten opgeroepen die op of na 1 juli 1954 zijn geboren en niet horen tot een groep waarvoor bij eerdere wijzigingen in de WAO uitzonderingen zijn gemaakt.

De minister liet weten dat hij een wetsvoorstel over verlengde uitkering bij scholing van ex-WAO ers naar het parlement zal zenden. Hij streeft ernaar dat de wet medio 2005 in werking treedt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2005. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl