Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 Januari 2005 Waterschappen intensiveren werving hoger opgeleiden

De waterschappen starten op 21 januari 2005 met nieuwe wervingsactiviteiten die moe-ten leiden tot een aantrekkelijker positie op de arbeidsmarkt bij het aantrekken van personeel met een opleiding aan universiteit of hogeschool. De activiteiten richten zich op de studenten met een opleiding in technische vakken als ecologie, hydrologie en civiele techniek. Via een speciaal daarvoor ontwikkelde website kunnen studenten zich via korte filmpjes oriŽnteren op het werk bij waterschappen en een beeld krijgen van de diversiteit aan functies.

Profilering waterschappen

Ondanks de huidige krappe arbeidsmarkt verwachten waterschappen dat al weer heel snel 'de slag om de technisch opgeleiden' opnieuw zal plaatsvinden. Recente initiatieven van een bedrijf als Shell bevestigen dit. Waterschappen willen dat moment voor zijn. Een andere reden voor het initiatief vormt de relatief geringe bekendheid van waterschappen als het gaat om het aanbod aan functies binnen de organisaties. De filmpjes en functie-informatie zijn te zien op mediazuilen bij universiteiten en hogescholen, de websites van waterschappen en via websites van veel door jongeren bezochte sites als MSN of die van Radio 538.

Goed beeld

Via de website www.waterschappen.nl kunnen geÔnteresseerden in het werk bij waterschappen zich een goed beeld vormen van de taken en het daaruit voort vloeiende werk bij waterschappen. Mogelijke aanstaande collega's laten op hun werplekken binnen en buiten kantoor zien wat ze doen en geven een goed beeld van het belang van het waterschapswerk. Ook biedt de website inzicht in het soort organisatie dat een waterschap is. De website is flexibel ingericht en kan daardoor snel worden aangepast aan de ontwikkelingen; nieuwe filmpjes kunnen worden geplaatst, verouderde verwijderd.

Vraag toegenomen

Bij waterschappen werken zo'n 10.000 mensen. Door schaalvergroting in de organisaties is na een lange periode van fusies de vraag naar technische specialisten toegenomen. Bovendien verwachten waterschappen dat deze vraag nog eens extra zal toenemen doordat er relatief veel medewerkers op korte termijn met pensioen zullen gaan. Dat waterschappen een aantrekkelijke werkgever zijn, moge blijken uit de recente verkiezing van het waterschap De Dommel dat door Intermediair is uitgeroepen tot de derde beste werkgever bij de overheid. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl