Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Maart 2005 GS akkoord met grenscorrectie Wieringermeer en Medemblik

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) zijn akkoord met een grenswijziging tussen de gemeenten Wieringermeer en Medemblik. Medemblik wil op de locatie waar de grenscorrectie van toepassing is woningbouw realiseren. GS zullen een wettelijk concept-indelingsplan opstellen voor besluitvorming door Provinciale Staten (PS).

De gemeente Medemblik heeft 30 maart 2004 de gemeente Wieringermeer verzocht op vrijwillige basis mee te werken aan een grenscorrectie. Het gaat om het zuidoostelijk deel van de Wieringermeer waar de gemeente Medemblik woningbouw wil realiseren. Over nut en noodzaak hiervan is eerder inhoudelijke overeenstemming bereikt tussen beide gemeenten.

De gemeenteraad van Wieringermeer heeft het verzoek tot vrijwillige grenswijziging op 24 juni 2004 afgewezen. In reactie daarop heeft de gemeente Medemblik aan GS verzocht de wettelijke Arhi-procedure voor een grenscorrectie te starten. Vervolgens hebben GS het initiatief genomen voor een bestuurlijk overleg met de B&W's van beide gemeenten. Dit overleg heeft de meningsverschillen tussen beide gemeentebesturen niet kunnen overbruggen.

Als de gemeenten van mening blijven verschillen, beslissen uiteindelijk PS over de grenscorrectie. GS hebben een een concept-herindelingsplan opgesteld en sturen dit voor overleg naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de gemeenten Wieringermeer en Medemblik. Het concept-plan komt ook ter inzage te liggen op beide gemeentehuizen. Eventuele bedenkingen kunnen worden ingediend bij GS, waarna PS een definitief besluit nemen. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl