Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 07 Maart 2005 Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten bestaat 50 jaar

ECN 100 jaar: 50 jaar terugblikken en 50 jaar vooruitzien

In 1955 begon de bouw van het Reactor Centrum Nederland (RCN). In 1962 werd de Hoge Flux Reactor voor het eerst kritisch, dat wil zeggen, toen kwam er voor het eerst energie vrij uit kernsplitsing.

Sinds die tijd is er in Petten veel gebeurd. Zo veranderde het RCN in 1976 van naam ťn van inhoud, en werd het instituut omgedoopt tot de Stichting Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en werden ook niet-nucleaire onderwerpen in het officiŽle onderzoeksprogramma opgenomen.

In 2005 viert ECN haar tiende lustrum, een feit om bij stil te staan. Wat ECN echter zeker niet zal doen is pas op de plaats maken. Het motto van het jubileumjaar is dan ook: "ECN 100 jaar: 50 jaar terugblikken en 50 jaar vooruitzien". Hiermee wordt ook de noodzaak om blijvend energieonderzoek uit te voeren, onderstreept. Gedurende het gehele jaar zullen verschillende activiteiten plaatsvinden.

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan is een speciale website gemaakt. Op deze site www.ecn50.nl kunt u een stukje geschiedenis en ons programma vinden. (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl