Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Maart 2005 Praat mee over 95 miljoen euro voor zorg, welzijn en cultuur

Meepraten over de besteding van 95 miljoen euro voor zorg, welzijn en cultuur?
Dat kan op 23 maart in Heerhugowaard en op 30 maart in Haarlem.

De provincie gaat de komende jaren aan de slag met projecten en activiteiten op het terrein van zorg -waaronder jeugdzorg- ,welzijn en cultuur. Doel is Noord-Holland op deze gebieden een extra stap voorwaarts te laten maken. Er is een bedrag van 95 miljoen euro voor beschikbaar. Inwoners van Noord-Holland kunnen meepraten over de besteding van het geld.

95 miljoen euro is een mooi bedrag maar het is bij lange na niet genoeg om alle projecten en activiteiten die de provincie in aanmerking vindt komen, in één keer uit te voeren. Er moeten keuzes worden gemaakt. Waar liggen voor de burgers van Noord-Holland de prioriteiten? Moet er ingezet worden op nieuwe woonvormen voor dementerende ouderen of opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen en zwerfjongeren? Is er misschien behoefte aan provinciale steun voor het starten van Hartwinkels in de kleine dorpen? Daar kun je, als in de vroegere 'Winkel van Sinkel', alles kopen en je bankzaken regelen zodat het platte land wegens gebrek aan voorzieningen niet verder leegloopt.

Maar misschien vinden we kadertraining en deskundigheidsbevordering van vrijwilligers bij sportverenigingen of het nog sneller opheffen van de wachtlijsten in de jeugdzorg tóch nog belangrijker. Het is maar een kleine greep uit een veelheid van onderwerpen die de provincie in aanmerking wil laten komen voor bekostiging uit de extra 95 miljoen euro.

De statencommissie Sociale Infrastructuur organiseert twee avonden waar iedereen die zich betrokken voelt zijn mening kan geven over de besteding van de 95 miljoen. Er kan hierbij een keuze worden gemaakt uit projecten die voorkomen op de lijst "Projecten extra investeringsimpuls zorg, welzijn, sociaal culturele infrastructuur". U kunt de lijst downloaden, per e-mail opvragen: beeksmag@noord-holland.nl, of telefonisch aanvragen: mw. G. Beeksma, provincie Noord-Holland, 023-5143454. Indien u zelf suggesties heeft voor projecten die naar uw mening in aanmerking komen, kunt u die ook naar voren brengen.

Wanneer?

Woensdag 23 maart 2005 in hotel De Zandhorst, Gildestraat 2 in Heerhugowaard en woensdag 30 maart 2005 in hotel Haarlem Zuid, Toekanweg 2, Haarlem. Aanvang beide avonden 19.30 uur. Van 19.00 tot 19.30 is er gelegenheid over de projecten vragen te stellen aan de mensen van de provincie. Indien u het woord wil voeren graag vantevoren melden bij Gerda Beeksma, tel. 023-5143454. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl