Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 April 2005 Provincie Noord-Holland opent ESF-steunpunt om Europese subsidies beter te benutten

Op maandag 18 april is in Alkmaar het ESF-steunpunt Noord-Holland geopend door Hans Schipper, gedeputeerde Economie, Arbeidsmarkt, Landbouw, Toerisme en Recreatie en Emine Bozkurt, lid van het Europarlement namens de PvdA. Het ESF-steunpunt gaat gemeenten en andere instellingen die een subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) kunnen aanvragen, stimuleren en ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie. Doel is om eind 2007 € 50 miljoen aan ESF-middelen te genereren.

Nederland is de afgelopen jaren circa € 150 miljoen misgelopen aan Europese subsidies, zogenaamde ESF-middelen. Deze Europese subsidie wordt verstrekt aan projecten die zich richten op een blijvende inzetbaarheid van de beroepsbevolking, een 'leven lang leren' en de aanpak van de werkloosheid. Gemeenten en instellingen die in aanmerking willen komen voor een subsidie uit de pot van het ESF lopen regelmatig tegen administratieve ellende aan. "Het enthousiasme van wethouders wordt getemperd door de bureaucratische rompslomp die het aanvragen van subsidie met zich meebrengt", aldus gedeputeerde Schipper. "Het steunpunt maakt de aanvragers wegwijs in het woud van regelgeving."

Onlangs heeft de provincie Noord-Holland de Agenda Arbeidsmarkt & Onderwijs 2004-2007 vastgesteld. De provincie wil met deze agenda vooral voorkomen dat jongeren tussen de 15 en 24 jaar voortijdig de school verlaten en ervoor zorgen dat zij toetreden op de arbeidsmarkt. ESF-subsidies zouden daarvoor goed kunnen worden gebruikt. Omdat de provincie niet zelf subsidie kan aanvragen, wil de provincie stimuleren dat gemeenten, Regionale Opleidingscentra (ROC's) en Opleiding- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen) van het bedrijfsleven en vakbonden dat gaan doen. Daarom is het ESF-steunpunt in het leven geroepen.

Bij het steunpunt kunnen geïnteresseerde gemeenten en andere instellingen individueel advies krijgen. Dit advies is gebaseerd op een inhoudelijke scan waarmee op eenvoudige wijze bepaald kan worden of een instelling mogelijke projecten heeft die voor ESF-subsidie in aanmerking komen en een analyse van de administratieve organisatie om te kijken of die in staat is aan de ESF-eisen te voldoen. Ook kan het steunpunt aangeven hoe men projecten inhoudelijk zo kan (her-)formuleren dat die in aanmerking komen voor subsidie. Om de aanvragers een stuk op weg te helpen is er een website ingericht: www.esf-steunpunt.nl. De uitvoering van het steunpunt is in handen van Haute Finance en Raadgevend Bureau Het Grote Oost. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl