Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 April 2005 Beheersplan Wapen van Den Helder ondertekend

Op 20 april is het Beheersplan Wapen van Den Helder ondertekend door burgemeester J.M. Staatsen namens de gemeente Den Helder, mevrouw Hobbelt, voorzitter van de Stichting Dak- en Thuislozenopvang Den Helder en omstreken, mevrouw van Os en de heer van der Berg als vertegenwoordigers van de Belangenvereniging Visbuurt.

In het Beheersplan wordt zoveel mogelijk duidelijkheid gegeven over het doel, het aanbod, de werkwijze en de regels van de dak- en thuislozenopvang aan de Spoorgracht. Met het Beheersplan hopen alle betrokkenen dat eventuele overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Het plan bevat onder meer gegevens over de huisregels en de manier waarop deze worden nageleefd, over het gebruik van de openbare ruimte, de begeleiding en het toezicht van de Stichting Dak- en Thuislozenopvang (SDTO) en hoe te handelen in geval van klachten.

Het Beheersplan is in goed overleg tussen alle betrokken partijen (SDTO, buurtbewoners, gemeente en politie) tot stand gekomen. Om ook in de toekomst goed met elkaar te blijven communiceren, zal een begeleidingscommissie worden opgericht. Deze begeleidingscommissie wordt samengesteld uit medewerkers en bewoners van het project en vertegenwoordigers uit de buurt.

De verwachting is dat de Stichting Dak- en Thuislozenopvang op 9 mei aanstaande het nieuwe pand betrekken. Er is nog wel een gerechtelijke procedure gaande van de Belangenvereniging Visbuurt tegen het besluit van de gemeente om de SDTO te huisvesten in het Wapen. Een uitspraak wordt binnen enkele weken verwacht. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl