Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 07 Juni 2005 Samenwerking gemeenten en hoogheemraadschapt loont

Op 2 juni ondertekenden tien burgemeesters en de dijkgraaf van het Hoogheemraadschap, drs. M.J. de Vries, in het gemeentehuis van Graft-De Rijp overeenkomsten voor het opheffen van ongezuiverde lozingen van ongerioleerde percelen, buiten de bebouwde kom. De tien gemeenten zijn de eersten van mogelijk 32 gemeenten in Noord-Holland die op dit gebied gaan samenwerken met het hoogheemraadschap. Met de overeenkomst (een Gemeenschappelijke Regeling en een Samenwerkingsovereenkomst) worden de taken en rollen van de partijen formeel vastgelegd.

Verplichting

Gemeenten in Nederland zijn verplicht te zorgen dat percelen in het buitengebied geen ongezuiverd afvalwater meer lozen. Daarom worden deze alsnog aangesloten op een riolering. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen de bewoners een systeem aanschaffen voor individuele behandeling van het IBA). De aanschaf hiervan hangt onder andere af van de kwetsbaarheid van het oppervlaktewater in het gebied.

Besparing

IBA te kopen of dat tegen een vergoeding door de gemeente te laten doen. Doordat de gemeenten groot inkochten is gebleken dat dat de kosten een kwart lager uitvallen. Een oorspronkelijk ingeschatte investering van € 6,5 miljoen bleek door de gezamenlijke inkoop uiteindelijk uit te draaien op een bedrag van € 5 miljoen.

De 32 deelnemende gemeenten zijn: Alkmaar, Amsterdam-Noord , Andijk, Beemster, Bergen, Beverwijk, Edam-Volendam, Enkhuizen, Graft-De Rijp, Harenkarspel, Heerhugowaard, Heiloo, Landsmeer, Langedijk, Medemblik, Niedorp, Noorder-Koggenland, Obdam, Oostzaan, Opmeer, Schagen, Schermer, Texel, Uitgeest, Venhuizen, Waterland, Wester-Koggenland, Wieringermeer, Wognum, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

Bij de ondertekening waren vertegenwoordigers aanwezig van de gemeenten: Venhuizen, Noorder-Koggenland, Wognum, Schermer, Graft-De Rijp, Harenkarspel, Heerhugowaard, Wieringermeer, Opmeer, Niedorp en Beemster (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl