Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 07 Juni 2005 Uitbaggeren Schagerkanaal tot De Stolpen voltooid

1e project Baggerprogramma provinciale vaarwegen afgerond - De baggerwerkzaamheden in het Schagerkanaal tussen De Stolpen en Schagen zijn begin juni afgerond. In totaal is circa 20.000 kuub licht verontreinigde bagger verwijderd en tijdelijk opgeslagen in een depot in Slootdorp. Na rijping en reiniging door bioteelt zal de bagger als bouwstof worden toegepast in groen- en wegenprojecten.

De provincie Noord-Holland gaat niet op zijn lauweren rusten. De voorbereidingen voor de aanpak van de nautische (=scheepvaartkundige) knelpunten in de Ringvaart Haarlemmermeer en het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend zijn nu in volle gang. Deze knelpunten worden naar verwachting medio juli aanbesteed, de werkzaamheden zullen volgens planning dit najaar aanvangen. Begin oktober vindt een bijeenkomst plaats, waarbij naast de officiŽle start van de werkzaamheden ook aandacht zal zijn voor het (her)gebruik van bagger in wegen.

Dit najaar start ook de voorbereiding voor het Noordhollandsch Kanaal traject Alkmaar-de Zaan en vervolgens voor het traject Stolpen - Den Helder. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in 2006 worden uitgevoerd. Het traject Alkmaar staat op het programma voor 2007. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl