Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 Juli 2005 WW`er mag opleiding volgen in EU met behoud uitkering

WW-gerechtigden mogen in de Europese Unie een (bedrijfs)opleiding, scholing of ander zogeheten reintegratietraject volgen met behoud van uitkering. Voorwaarde is dat deze activiteiten maximaal zes maanden duren en reeel uitzicht bieden op een baan van minstens zes maanden. Dit laatste moet blijken uit een intentieverklaring van een mogelijk toekomstige werkgever. De nieuwe regeling geldt behalve voor de Europese Unie ook voor IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. De regeling maakt onderdeel uit van het Wetsvoorstel verzamelwet sociale verzekeringen 2006, waarmee de ministerraad op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingestemd.

WW ers mochten al wel met behoud van uitkering drie maanden lang in het buitenland naar werk zoeken, maar grensoverschrijdende reintegratie met behoud van uitkering was nog niet mogelijk. Met dit voorstel reageert het kabinet op signalen van het Centrum voor Werk en Inkomen en Eures, een Belgisch-Nederlands samenwerkingsverband op het terrein van de arbeidsmarkt. De huidige regels leiden tot ongewenste situaties. Dit is bijvoorbeeld het geval als mensen die in een grensstreek wonen een baan over de grens aangeboden krijgen, waarvoor ze eerst een (korte) bedrijfsopleiding moeten volgen. Dit is op dit moment niet mogelijk. Daarnaast past de maatregel bij een steeds Europeser wordende arbeidsmarkt.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. (bron: Min. SZW)

Meer opleidingen?

De website voor Bedrijfsopleidingen Noord-Holland Noord biedt u als MKB-ondernemer op een snelle en efficiŽnte wijze een actueel overzicht van een zeer groot aantal opleidings- en cursusmogelijkheden in de regio Noord-Holland Noord. Voor zowel u als ondernemer als voor uw werknemers.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl