Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Januari 2006 Werkbezoek minister-president aan de Pettemer en Hondsbossche Zeewering bij Petten

Minister-president mr.dr. J.P. Balkenende brengt op woensdagochtend 25 januari 2006 een werkbezoek aan de Pettemer en Hondsbossche Zeewering bij Petten, het duingebied Schoorlse Duinen en de Stad van de Zon in Heerhugowaard.

De minister-president begint zijn werkbezoek op de tentoonstelling Dijk te Kijk in Petten. De tentoonstelling geeft een beeld van de manier waarop het hoogheemraadschap en de provincie de komende decennia de kust willen wapenen tegen de invloed van klimaatverandering, zeespiegelstijging en bodemdaling, zodat de bewoners van het achterland droge voeten houden. De heer P.J.M. Poelmann, gedeputeerde voor water in de provincie Noord-Holland, geeft een presentatie over de kust, veiligheid en problematiek van zwakke schakels aan de Noord-Hollandse kust. Aansluitend geeft mevrouw drs. J.M. de Vries, dijkgraaf van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, een toelichting op de noodmaatregelen aan de Pettemer en Hondsbossche Zeewering. Aan de orde komen ook nieuwe oplossingen voor hoogwaterbescherming, waarbij diverse kuststaten samenwerken. Er volgt een toelichting op het plan Marina Petten, dat voorziet in een zeewaarts gerichte kustverdediging en de aanleg van een jachthaven.

Daarna bezoekt de minister-president de Hondsbossche Zeewering en de Kerf in het natuurgebied Schoorlse Duinen. Het natuurproject De Kerf is een ruim 200 hectare duingebied dat aan de wind, het water en het zand is teruggeven door een opening in de duinenrij, waar bij storm het zeewater af en toe de vallei in stroomt.

Vervolgens brengt het gezelschap een bezoek aan de Stad van de Zon, een wijk gebouwd in en vervlochten met een waterrijk recreatiegebied in Heerhugowaard. Het gebied is het eerste dat volledig op toekomstige klimaatsveranderingen is voorbereid. Door de grote buffercapaciteit kan zelfs de grootste regenbui hier veilig worden opgevangen. Het werkbezoek wordt afgesloten in het Poldermuseum in Heerhugowaard. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl