Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 Februari 2006 Hoogheemraadschap neemt beheer Texelse waterkering over

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier neemt per 1 juli 2006 het beheer en onderhoud van de Noordzeewaterkering op Texel van Rijkswaterstaat over. Dat is het voorstel waarover het College van Hoofdingelanden op 15 maart besluit.

Sinds 1992 heeft Rijkswaterstaat een groot aantal waterkeringen overgedragen aan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier of ťťn van zijn rechtsvoorgangers. De Noordzeewaterkering op Texel is momenteel echter nog in beheer en onderhoud van Rijkswaterstaat. Het plan is om dit per 1 juli 2006 over te dragen aan het hoogheemraadschap. Vier medewerkers van Rijkswaterstaat treden als gevolg hiervan in dienst van het waterschap.

Kustlijnzorg

Rijkswaterstaat blijft, conform de Wet op de Waterkering, verantwoordelijk voor het in stand houden van de kustlijn. Wel neemt het hoogheemraadschap, om praktische redenen, ook een aantal beheer- en onderhoudstaken van deze kustlijnzorg over, zoals het onderhoud aan strandhoofden en vooroeververdedigingen. Het uitvoeren van zandsuppleties blijft een taak van Rijkswaterstaat.

FinanciŽle vergoeding

Rijkswaterstaat vergoedt het hoogheemraadschap de eerste tien jaar een deel van de kosten voor het beheer en onderhoud van de Noordzeewaterkering. Ook voor de taken op het gebied van de kustlijnzorg ontvangt het hoogheemraadschap jaarlijks een vergoeding. Het hoogheemraadschap betaalt Rijkswaterstaat voor de voorraad steen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl