Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 April 2006 Speciaal voor studenten, donderdag 20 april onderwijsdag bij ECN

Donderdag 20 april wordt op het ECN terrein in Petten de eerste onderwijsdag gehouden. Deze dag is speciaal bedoeld voor studenten van universiteiten en/of HBO opleidingen die interesse hebben in energievraagstukken. Een optimale gelegenheid voor de studenten om een kijkje te nemen in de keuken van het Energieonderzoek Centrum van Nederland.

Op 20 april kunnen studenten kennismaken met het werk van ECN en van gedachten wisselen met onderzoekers op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, waterstof en schoon fossiel. Het programma zal bestaan uit een afwisseling van presentaties met veel discussie ruimte en bezoeken aan de verschillende laboratoria.

Na een algemene introductie over ECN, volgt een presentatie over het gebruik van energie binnen de gebouwde omgeving. De rol van energie in de huidige mondiale relaties, én de energieverslaving van regio's zoals de Verenigde Staten en West-Europese landen, wordt besproken in de presentatie van dr.ir. André Wakker van ECN Beleidsstudies.

Na de lunch zal er een presentatie worden gegeven, over offshore windenergie, waarbij de participatie van de studenten verwacht wordt én nodig is. Is windenergie de oplossing? Naast de presentaties en de discussies is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de laboratoria van de unit Energie Efficiency in de Industrie. Hier wordt onder andere onderzoek gedaan naar scheidingstechnologie en warmtepompen. Waterstof is ook van die energiebronnen waar ECN veel onderzoek naar doet. Hoever zijn we en wanneer kunnen we waterstof gaan tanken? Hoe gaan we in de tussentijd om met het schone gebruik van 'ouderwetse' fossiele brandstoffen.Ook hier wordt op deze dag bij stil gestaan.

Na afloop krijgen de studenten ter lering en vermaak twee boeken mee. Het ene boek gaat over de ontwikkeling van het energieonderzoek bij ECN van de afgelopen 25 jaar en is geschreven door Geert Verbong, docent Technologie Management aan de TU Eindhoven. Het tweede boek gaat over mogelijke toekomstige ontwikkelingen op het gebied van energie en is geschreven door prof.dr. Jos Bruggink.

Meer informatie over het programma en de wijze van inschrijving is te vinden op www.ecn.nl/corp/onderwijs (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl