Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 April 2006 Volksstemming als correctiemiddel

Bent u het niet eens met een besluit van Provinciaal Bestuur? Het referendum kan u de mogelijkheid bieden uw mening te laten horen.

Soms lijkt het alsof je als burger weinig hebt in te brengen. Alsof de politiek maar doordendert. Toch is het niet zo dat burgers machteloos zijn. Gemotiveerde kiezers kunnen, als zij dat willen, de politiek corrigeren. Voor zulke Noord-Hollanders is enkele jaren geleden op provinciaal niveau het referendum in het leven geroepen.

Een referendum is een volksstemming onder de kiezers van Noord-Holland over een besluit van Provinciale Staten. Onderwerp van een referendum kunnen alleen besluiten van Provinciale Staten zijn. Het referendum is een correctiemiddel op de vertegenwoordigende provinciale democratie. Een referendum bestaat uit verschillende fasen waarvoor strenge termijnen gelden. Bij elke daarop volgende fase moet een toenemend aantal kiesgerechtigde Noord-Hollanders ter ondersteuning van het referendum hun handtekening op lijsten plaatsen. Verder kent de referendumverordening elf uitgezonderde besluiten.

Meer informatie over het referendum en de verordening vindt u het digitaal loket op www.noord-holland.nl. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl