Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 05 April 2006 Integrale Effectrapportage Wieringerrandmeer vastgesteld

Met het vaststellen door GS van de Integrale Effectrapportage Wieringerrandmeer en de ontwerp herziening van het streekplan Noord-Holland Noord is weer een belangrijke procedurele stap gezet richting de realisatie van het Wieringerrandmeer.

Om het Wieringerrandmeer daadwerkelijk te kunnen ontwikkelen is een gedeeltelijke herziening nodig van het streekplan Noord-Holland Noord. Deze herziening biedt de randvoorwaarden en het toetsingskader voor het te ontwikkelen intergemeentelijke structuurplan (ISP) en bestemmingsplan.

De Integrale Effectrapportage bestaat uit een strategische milieubeoordeling (SMB), een landbouweffectrapportage (LER) en een maatschappelijke kosten- en batenanalyse (MKBA). In de IER zijn drie alternatieven onderzocht; te weten Halfland, Waterland en Nieuwland. In deze alternatieven wordt gevarieerd wat betreft de inrichting van de Polder Waard-Nieuwland, de grootte van het randmeer en de infrastructuur.

GS spreken in de vastgestelde ontwerp streekplanherziening geen voorkeur uit voor een van de alternatieven. Gedeputeerde Hooijmaijers: "Daarmee geven wij ruimte aan de gemeente Wieringen en Wieringermeer om in het vervolgproces een definitieve ruimtelijke keuze te maken ten aanzien van de inrichting van het plangebied in de vorm van het intergemeentelijke bestemmingsplan."

Alle genoemde documenten (IER, ontwerp herziening streekplan en ISP) zullen ter visie worden gelegd van 18 april tot 30 mei 2006. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl