Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 April 2006 Sociaal-economische ontwikkeling Waddenregio centraal tijdens bezoek Kamerleden

Leden van de vaste Kamercommissies voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat brachten vrijdag 7 april een werkbezoek aan de Waddenregio. Het bezoek is georganiseerd door de provincies Noord-Holland en Friesland. Doel is kansen van de regio onder de aandacht te brengen op sociaal-economisch gebied, waarbij de regio nu nog aanloopt tegen beperkingen van de PKB Derde Nota Waddenzee. Dit alles binnen de kaders van de hoofddoelstelling "Duurzame bescherming en ontwikkeling van de Waddenzee als natuurgebied".

Later dit jaar bespreekt de Tweede Kamer de PKB Derde Nota Waddenzee. De gezamenlijke overheden in de Waddenregio willen dat dit document op diverse onderdelen wordt bijgesteld, zodat de regio de kansen die er liggen, volop kan benutten. Zo vragen de provinciebestuurders om mogelijkheden voor zeewaartse uitbreiding van de havens van Den Helder en Harlingen. Ook is de diepte van veel vaargeulen onvoldoende en vraagt de Waddenregio om voldoende ruimte voor jachthavenontwikkeling.

Bij alle kansen staat de balans economie-ecologie voorop. Economische ontwikkeling is heel wel mogelijk binnen bestaande wetgeving, vinden de overheden. Daarom staan vrijdag ook milieu-innovaties als blue energie (energie uit zoet- en zoutwater) en ontziltingstechnieken op het programma. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl