Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 Augustus 2006 Ontruiming archiefruimte van het gemeentehuis Texel in volle gang

De archiefruimte van het gemeentehuis wordt momenteel ontruimd. Reden: een schimmel die bij een onderzoek is aangetroffen in het stof op de dossierdozen. Alle opgeslagen materiaal wordt nu met een stofzuiger, voorzien van een speciaal HEPA-filter, bewerkt en vervolgens uit de archiefruimte gehaald.

De dossiers en boekwerken worden tijdelijk in een gemeentelijk gebouw elders op het eiland gestald. Zodra de archiefruimte leeg is (medio augustus) zullen de wanden worden gestuct en enkele andere verbetermaatregelen worden getroffen. Ook wordt de ruimte ontsmet. Daarna kunnen de dossiers weer terug worden gezet. Na drie maanden volgt een nieuwe test om te onderzoeken of de ruimte inderdaad schimmelvrij is.

Het Texelse bedrijf VBG (voorheen Vinke Schone Diensten) voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Texel en volgens richtlijnen van de Provinciale Archief Dienst. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl