Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 Oktober 2006 Dwangsom voor Texel wegens slecht beheer archief

GS hebben de gemeente Texel laten weten een dwangsom tot maximaal 60.000 euro op te leggen omdat de gemeente per 1 oktober 2006 nog altijd niet heeft voldaan aan de wettelijke zorgplicht van historische archieven.

Door het jarenlang uitblijven van voldoende maatregelen is de conditie van het historisch archief verslechterd. GS benadrukken dat de gemeente vrij is om de locatie van een archiefbewaarplaats te kiezen, zolang de gemeente er voor zorgt dat wordt voldaan aan de wettelijke eisen. De provincie vindt het van groot belang dat historische archieven in goede, geordende en toegankelijk staat worden gebracht en bewaard. Het historisch archief van Texel bevat stukken van het gemeentebestuur uit de periode van ongeveer 1615 tot 1985. Sinds 1994 heeft Texel op geen enkel moment blijk gegeven van enige voortvarendheid om aan de wettelijke eisen van zorgplicht te voldoen.

Deze eisen zijn er op gericht dat de archieven veilig worden bewaard en beschermd tegen calamiteiten als brand, inbraak en wateroverlast. Ook het klimaat moet zodanig worden beheerst dat natuurlijk verval en de aantasting door milieu-invloeden worden beperkt. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl