Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Oktober 2006 Inwoners Noord-Holland Noord houden hun vaste hulp bij het huishouden

Dit is een gezamenlijk persbericht van negenentwintig gemeenten in Noord-Holland Noord.

De inwoners van de regio's West Friesland, Kop van Noord-Holland en Noord Kennemerland kunnen naar verwachting ook na 1 januari gebruik blijven maken van hun vaste zorgaanbieder. Dat blijkt uit de voorlopige gunning aan aanbieders van hulp bij het huishouden. Volgens deze voorlopige gunning zullen 25 aanbieders hulp bij het huishouden in Noord-Holland Noord gaan verzorgen.

Voor de aanbesteding van hulp bij het huishouden hebben zich in eerste instantie 59 zorgaanbieders gemeld. Daarvan waren 35 organisaties al binnen Noord-Holland Noord actief. Uiteindelijk, na onder andere een vragenronde, stuurden 25 aanbieders een offerte in. Al deze 25 aanbieders hebben bericht gekregen van voorlopige gunning. Dat betekent, dat de aanbieders die nu actief zijn in de drie regio's, daar na 1 januari zeer waarschijnlijk nog steeds hun diensten zullen aanbieden. Met andere woorden: de inwoners van de drie regio's kunnen diensten blijven afnemen van hun vaste zorgaanbieders. Hiermee is een voor de gemeenten belangrijke voorwaarde bij de aanbesteding vervuld.

VoorlopigDe gunning is nu nog voorlopig. Gedurende 15 dagen is hier bezwaar en beroep op mogelijk. Als bezwaar en beroep uitblijft is de gunning na 1 november definitief. Na die datum zullen de namen van de aanbieders bekend worden gemaakt. Op 1 december ondertekenen de negentwintig gemeenten de contracten met de zorgaanbieders in De Zandhorst te Heerhugowaard.

Gemeenten verantwoordelijk

In de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning is vastgelegd dat gemeenten vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk zijn voor het regelen van hulp bij het huishouden. Alle gemeenten moesten daarom deze zorg zelf aanbesteden. In Noord-Holland Noord besloten negentwintig gemeenten dit samen op te pakken. Omdat de gemeenten een maximumprijs voor zorg hebben vastgesteld, kon kwaliteit als belangrijkste selectiecriterium worden gehanteerd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl