Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Oktober 2006 Luchtmacht oefent met scherp boven Vliehors

Nederlandse F-16īs oefenen in week 44 en week 45 in het afwerpen van explosieve bommen op de Vliehors Range op Vlieland. Mogelijk kan hierdoor in het noorden van het eiland geluidhinder worden ervaren.

Meetpost

Bij de oefeningen richt de Sectie Geluidshinder van de Koninklijke Luchtmacht op Texel een meetpost in, waarbij de geconstateerde weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende geluidsbelasting bepalend zullen zijn voor het wel of niet kunnen uitvoeren van de geplande oefeningen. Deze mobiele meetpost staat in direct contact met de Toren van de Vliehors Range.

De oefeningen vinden plaats op de volgende dagen:

Het totaal af te werpen bommen bedraagt 32 exemplaren, verdeeld over de hieronder vermelde data. Het zijn bommen van het type MK82 (500 ponders). Tijdens de oefeningen is Vliehors Range op Vlieland voor publiek gesloten. De grens van het oefenterrein is gemarkeerd met waarschuwingsborden en bij oefening voorzien van rode vlaggen. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variÃŦrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl