Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 November 2006 Provincie en waddenregio succesvol in lobby richting Rijk

Op 31 oktober heeft de Tweede Kamer de Planologische Kernbeslissing (PKB) Derde Nota Waddenzee aangenomen. Ten opzichte van de oorspronkelijke voornemens van het kabinet zijn hierin, mede door een gezamenlijke lobby van de gedeputeerden Schipper en Poelmann en de regio, een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht.

In de kabinetsplannen van 12 mei kwam een aantal voor de regio belangrijke ontwikkelingen niet terug, zoals de mogelijkheid voor zeewaartse uitbreiding van de haven Den Helder, de verplaatsing van de TESO-veerhaven en de jachthavenontwikkeling. Hierop volgde een intensieve lobby richting het Rijk. De waddenregio trok hierin gezamenlijk op (waddenprovincies, waddengemeenten, waddeneilanden en het bedrijfsleven). De PKB is nu op een aantal belangrijke punten gewijzigd. De provincie is erg tevreden met deze uitkomst, waardoor de Kop van Noord-Holland de ruimte krijgt om op eigen kracht de ontwikkelingskansen te benutten.

Tegelijkertijd wordt er constructief samengewerkt aan de realisatie van de doelstellingen voor de Waddenzee. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl