Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 07 November 2006 Hoogheemraadschap trotseert storm

In de nacht van dinsdag 31 oktober op woensdag 1 november woedde een storm over Nederland. Aan het begin van de avond werd door het KNMI voor onder andere Noord-Holland een weeralarm afgegeven. Dit betrof vooral een waarschuwing harde wind (NNW-9 met zware windstoten) voor water- en weggebruikers. Kort daarna werd ook door de Stormvloed waarschuwingsdienst (SVSD) een hoogwater-waarschuwing voor Den Helder gegeven. Het hoogheemraadschap heeft na deze melding dinsdagavond en nacht verschillende maatregelen genomen om eventuele wateroverlast te voorkomen.

Door opwaaiing van het water in de haven van Den Helder werd bij de Helsdeur om 2.30 uur een aanzienlijk hoog peil bereikt gemeten. Op grond van de peilontwikkelingen en de prognose van de hoogwaterstand werd uit voorzorg de bemaling van de Helsdeur stopgezet en werden noodschuiven geplaatst om al te veel binnenstromend water te voorkomen. De afsluiting was om middernacht gerealiseerd.

Op grond van de prognose voor Den Oever is ook besloten om de coupure in de Havendijk te sluiten. Die sluiting was om 01.00 uur een feit. Op Texel stond men paraat om de gemalen te sluiten. De hoogte van het buitenwater gaf uiteindelijk geen aanleiding om de bemaling te stoppen en noodschuiven te plaatsen.

In de loop van woensdagochtend nam de wind in kracht af en bereikte het Laag Water een acceptabel peil in Den Helder en Den Oever. De prognose was dan ook dat het daarop volgende Hoog Water geen reden meer zou zijn om de genomen maatregelen nog langer te moeten handhaven. De noodschuiven van de Helsdeur werden gelicht en de coupure in de Havendijk van Den Oever werd om 15.00 uur weer geopend.

Een inspectieronde vroeg in ochtend langs Waddenzeedijken en de zandige kust bracht geen noemenswaardige schade aan het licht (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl