Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 November 2006 Meer aanschrijvingen bij de schouw

Maandag 13 november starten de schouwmeesters van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de tweede controleronde van de sloten. Vanaf die dag controleren ze vier weken lang of de herschouw goed is uitgevoerd. Er is veel werk aan de winkel voor de schouwmeesters, want het aantal herschouwgevallen ligt 10% hoger dan vorig jaar.

Het hoogheemraadschap wijdt het hogere aantal schouwaanschrijvingen aan het slechte weer in de maand augustus waardoor de oogst en daarop aansluitend het slootonderhoud is verlaat. Daarnaast zijn binnen het hoogheemraadschap veranderingen geweest: de invoering van de nieuwe Keur per 1 september heeft tot gevolg dat strenger wordt gecontroleerd. Daarnaast is de schouworganisatie aangepast waardoor de afhandeling van de schouwovertredingen nauwkeuriger verloopt.

Onderhoudsplichtigen die hun sloten en wateren tijdens de herschouw nog niet (goed) geschoond hebben, worden door medewerkers van het hoogheemraadschap benaderd met de vraag waarom het werk nog niet (goed) is gedaan. De medewerkers kondigen tevens aan dat bij aanhoudende nalatigheid het hoogheemraadschap het werk op kosten van de onderhoudsplichtige zal laten uitvoeren.

Het regelen van de waterstand is een van de belangrijkste taken van het hoogheemraadschap. Deze taak kan alleen goed uitgevoerd worden als alle onderhoudsplichtigen daaraan hun medewerking verlenen. Het hoogheemraadschap verwacht dat met de herschouw bijna alle schouwgevallen zijn opgelost. De gevallen waarbij het onderhoud nog niet rond is, worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd, zodat het Hollands Noorderkwartier weer schoon de winter in kan. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl