Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 November 2006 Fusievoorstel drie GGD`en in Noord-Holland Noord naar gemeenteraden

De besturen van de drie GGD'en in Noord-Holland Noord hebben besloten het voorstel tot fusie ter besluitvorming naar de 29 gemeenten te sturen. Wanneer de colleges en de gemeenteraden in Noord-Holland Noord akkoord zijn met het fusievoorstel, zal de fusie van de GGD Westfriesland, Noord-Kennemerland en Kop van Noord-Holland per 1 januari 2007 plaatsvinden.

De GGD verzorgt de taken op het gebied van de openbare gezondheidszorg namens de gemeenten. Door de fusie kunnen de GGD'en deze taken ook in de toekomst goed uit blijven voeren en kunnen de gemeenten ook in de toekomst blijven voldoen aan de steeds hogere kwaliteitseisen.

Begin 2006 hebben de besturen van de drie GGD'en, waarin alle 29 gemeenten in Noord- Holland Noord zijn vertegenwoordigd, al ingestemd met de intentie te streven naar fusie. Dit besluit is genomen op basis van het visiedocument `De krachten gebundeld' dat door de drie GGD'en gezamenlijk is opgesteld. Deze intentie is inmiddels omgezet in een concreet beslisdocument waarin de fusie nader is uitgewerkt. Dit betreft onder andere voorstellen op het gebied van de toekomstige strategie, personele organisatie en financiŽle consequenties.

Ook na de fusie zal de dienstverlening net als nu regionaal worden aangeboden. De nieuwe GGD wordt decentraal gehuisvest in Alkmaar, Hoorn en Schagen. De aansturing zal vanuit Schagen plaatsvinden. Daarnaast blijven de lokale steunpunten gewoon bestaan. (Bron: Gewest KvNH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl