Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 November 2006 Helicopter gecontroleerd geland in Noordzee: alle inzittenden gered

Dinsdagavond 21 november heeft rond 23.45 uur een helicopter van de NAM met zeventien inzittenden (waarvan vier bemanningsleden) een noodlanding gemaakt in de Noordzee op 12 km uit de kust van Den Helder. Alle inzittenden zijn gered. Een van hen is met onderkoelingsverschijnselen naar het MCA in Alkmaar overgebracht. Deze persoon maakt het naar omstandigheden goed. Drie inzittenden zijn omstreeks 02.15 uur met de reddingsboot Dorus Rijkers in Den Helder aan wal gebracht. De overige dertien personen kwamen hier rond 03.15 uur aan land. Zij werden vervoerd met de MS Arca, een schip van Rijkswaterstaat. Aan boord van dit schip was een arts.

Het betrof een gecontroleerde noodlanding, die vanwege een motorstoring volgens de normale procedures werd uitgevoerd. Gelijk na de noodlanding zijn vanaf de helicopter noodsignalen gegeven. Twee schepen van respectievelijk Rijkswaterstaat en Kustwacht waren op dat moment in de buurt en hebben assistentie verleend, samen met drie reddingsboten van de KNRM, twee helicopters van de Koninklijke Marine en een helicopter van de Koninklijke Luchtmacht. Voor de opvang van familieleden is gezorgd.

De inzittenden van de helicopter waren van de NAM-installatie de K15 Bravo (50 km uit de kust van Den Helder) geŽvacueerd vanwege een stroomstoring. Uit voorzorg waren de dertien medewerkers van hoofdaannemers en onderaannemers geŽvacueerd. Tijdens de terugvlucht naar Den Helder heeft de helikopter op 12 kilometer uit de kust een noodlanding gemaakt. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl