Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 17 Januari 2007 BeŽdiging burgemeesters voor stage in buurgemeente

De burgemeesters van de gemeenten Anna Paulowna, Schagen en Zijpe gaan twee weken stage lopen in elkaars buurgemeenten. Op dinsdag 16 januari benoemde de heer Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, hen tijdelijk als waarnemend burgemeester in de buurgemeente.

De burgemeesters geven hiermee een bestuurlijk signaal voor de ambtelijke samenvoeging van de drie gemeenten. De benoeming is een unieke gebeurtenis in bestuurlijk Nederland.

Samenvoeging

Anna Paulowna, Schagen en Zijpe hebben het initiatief genomen om hun ambtelijke organisaties samen te voegen. Uitgangspunt is het SETA-model: Samen en Toch Apart. De drie gemeenten behouden hun eigen bestuur, maar laten zich ondersteunen door een gezamenlijke ambtelijke organisatie. De gemeenten willen een sterk ambtelijk apparaat realiseren dat toegerust is op de toenemende eisen van professionaliteit en deskundigheid die aan de gemeentelijke dienstverlening worden gesteld. De gemeenten streven er naar de samenvoeging van de ambtelijke organisatie op 1 januari 2010 te hebben gerealiseerd.

Bijeenkomst

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van de drie gemeenteraden in het Slot Schagen beŽdigde en benoemde de commissaris van de Koningin de burgemeester van Anna Paulowna, de heer A.J. Pennink, als waarnemend burgemeester van Zijpe en de burgemeester van Schagen, de heer G. Westerink, als waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en de burgemeester van Zijpe, mevrouw A.M. van Apeldoorn-Pruijt, als waarnemend burgemeester van Schagen. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl